Paellaen

Paellaen:

Den paella jeg laver er en såkaldt klassisk middelhavspaella, lavet på blæksprutte, rejer, blåmuslinger, jomfruhummer, økologisk kylling, røget chorizo og kogt på en fond af løg. peber, tomater, hvidløg og safran og til sidst toppet med ærter oliven og citron. Og naturligvis kogt på en autentisk spansk paellaris. Paellaen bliver kogt på klassiske paellapander og med gasblus. Der går ca. 1½ time fra jeg fyrer op i panderne til at maden er serveringsklar. Derfor bliver tilberedningstiden også og ofte et samlingspunkt for gæsterne idet jeg helst gerne laver maden udendørs, hvor festen ofte bliver holdt.

Ved siden af paellaen bliver der kogt en ekstra stor gryde med blåmuslinger, der bliver stegt kyllingelår, vi laver en god salat og medbringer noget godt brød.

Servering: Når paellaen er klar præsenterer jeg maden, derefter stiller gæsterne sig i koen ved de store pander hvorfra vi står for serveringen.

Når alle er velbespist pakker vi panderne sammen og gør dernæst klar til servering af is fra isvognen.

Obs. Jeg koger som sagt paellaen udendørs med gasblus. Dette kræver derfor fornuftige læforhold. Vi medbringer dog en lille pavillon som kan afhjælpe en del når det regner eller blæser.

Vær opmærksom på ikke at klemme alt for mange indslag mellem paellaen og isservering, så vi ikke skal stå og vente når vi først er klar til isserveringen.

Praktiske hensyn: